Data Science Rotterdam

Wat data science in Rotterdam voor jouw bedrijf kan betekenen

Data science klinkt misschien een beetje abstract, zeker als je er voor het eerst mee in aanraking komt. Toch is het wel handig om je er in te verdiepen, want voor sommige bedrijven kan het enorm veel geld besparen. Data science is een onderzoeksveld waarin kennis en inzichten uit bepaalde data gehaald wordt. Uit bepaalde data kunnen namelijk enorm veel inzichten gehaald worden. Als voorbeeld kan je hierbij denken aan een potje Blackjack. Normaalgesproken kan je als mens pas na heel veel uren spelen een beetje voorspellen hoe groot je winkansen zijn. Een computer is hier echter veel sneller mee. Een computer kan namelijk wel een miljoen potjes spelen binnen een half uur, en vervolgens al die gegevens analyseren om de winkansen te voorspellen. Maar ook kan de computer bijhouden welke kaarten vaak gespeeld worden, hoeveel kaarten er gespeeld worden en wat het resultaat was.

Data Science Rotterdam

Wat heb je aan data science in Rotterdam als ondernemer?

Het antwoord: heel veel. Als je begrijpt wat er gebeurt bij het spelen van Blackjack, dan kan je dit ook toepassen op je eigen bedrijf. Stel je bent een café-eigenaar. In dat geval hou je waarschijnlijk al minstens een jaar bij wat je precies verkoopt, hoe druk het was en nog veel meer. De computer houdt zelfs nog meer bij, bijvoorbeeld ook hoeveel mensen er werkten, welke temperatuur het was, bij welke evenementen het druk was, en ga zo maar door. Door al deze gegevens te verwerken en te analyseren, kan de computer precies voor je voorspellen hoeveel inkopen je moet doen, hoeveel personeel je moet inzetten en wanneer het druk gaat worden. Hartstikke handig dus. Want zo bespaar jij kosten op personeel en inkoop, en hou je zelf wat tijd over die je normaal besteedt aan het doen van inkopen.

Data science nuttig voor jou? Neem dan contact met ons op

Denk jij na het lezen van dit verhaal: dat is misschien ook wel iets voor mijn bedrijf. In dat geval kan je ons altijd een berichtje sturen. Wij gaan graag met jou om tafel zitten om te bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen. Naast het aanbieden van data science in Rotterdam, kunnen we jou wellicht ook helpen met kunstmatige intelligentie in Rotterdam, of met machine learning consultancy. Waar we jou ook mee van dienst kunnen zijn, door onze ervaring door middel van studie en werk, kunnen wij altijd een aanbod doen waarmee we jouw bedrijf verder kunnen helpen.

Menu